GÅRDSFOLKET

 

Vi som driver gården är familjen Hanno-Risberg; Maria, Rikard och barnen Lova (-06), Anton (-09) och Linn (-10). De tidigare ägarna, Marias föräldrar, Gunnar och Caroline finns fortfarande med "bakom ladorna" och hälsar både gamla och nya gäster välkomna

 

Här arbetar också Emma och under somrarna får vi hjälp utav ytterligare några sommarfåglar. Här på bilden intill så är nästan hela gänget samlat sommaren 2017.

 

GÅRDENS DJUR

 

FÅR & LAMM

På gården finns ca 90 tackor av köttraskorsningar och det föds drygt 100 lamm varje år. Fåren lammar i april och några i juni. Att mata flasklamm, som det ibland måste göras, brukar vara populärt bland våra besökare. Här bor förstås också lammens pappor, baggarna Ludvig, Urban och Asterix. 

HÄSTAR

I de stora hästhagarna går upp till ett tiotal hästar på lösdrift, men det är bara ett par som är våra egna. Lösdrift innebär att de går ute året runt i flock och har fri tillgång till mat. Ett naturligt hästliv med andra ord. 

HÖNOR

Hönorna på gården får gå ute så stor del av året som möjligt. De är en så kallad värphybrid, så det blir gott om mumsiga ägg som vi både använder i vår egen servering och har till försäljning. 

Please reload

BIN

Våra två bisamhällen samlar in nektar från trädgårdslandet och gårdens alla växter och producerar tillsammans ca 60kg honung per år. Kanske vill du smaka på den?

HUND & KATT

Hunden Mille är en vallhund av rasen Bordercollie. Han älskar att valla får och följer gärna med dig på en skogspromenad om han får. Mille tycker också att det är kul att busa med katten Sixten mest tycker om att bli kelad med.

ANDRA DJUR

På sommaren brukar några grisar bo på gården. Dom älskar att böka runt i leran. Även några kalvar brukar besöka oss under sommaren. Dom betar på våra gröna ängar.

Please reload

Stormyrbergets Lantgård

Stormyrberget 100 

941 91 Piteå

 

Tel:

+46(0)911-610 84

 +46(0)70-242 19 45

 

E-mail

 info@stormyrberget.se

 

 

 

 

 

       

 

       

Om oss

Bo på Lantgård 

Konferens 

Aktiviteter

Kalender

 

 


 

.© 2018 Stormyrbergets Lantgård